Forumul National ONG

forum acreditareForumul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România este un eveniment tradiţional al sectorului neguvernamental, în cadrul căruia sunt puse în discuţie teme de anvergură pentru sectorul non-profit din România şi vizează stabilirea unui cadru strategic de manifestare a ONGurilor în contextele politic, economic şi social actuale. Totodată, Forumul este o platformă de dialog între organizaţiile neguvernamentale, decidenţi şi exponenţi ai altor sectoare reprezentative la nivel de societate.

Forumul Naţional ONG din acest an îşi propune să creeze premisele pentru un nou Contract Social. Printre obiectivele strategice vizate de Forumul ONG se numără trecerea la următorul nivel în dialogul cu executivul și legislativul, intensificarea colaborării și a parteneriatului cu mediul de afaceri, precum  și consolidarea legăturii cu cetățenii și comunitatea. Crearea unor punți de comunicare, negociere, consultare și colaborare în interiorul sectorului asociativ  şi între sector și puterile economică, politică și administrativă este imperios necesară. Soluțiile pentru dezvoltarea sănătoasă a sectorului neguvernamental sunt un alt punct esențial pe agenda evenimentului. Creșterea sustenabilității sectorului, prin identificarea de noi surse de finanțare și prin determinarea îmbunătățirii cadrului legal existent este vitală pentru menținerea independenței organizațiilor neguvernamentale și pentru creșterea capacității acestora de a furniza servicii de cea mai bună calitate, în concordanță cu scopurile și misiunile lor specifice.

În acest an, Forumul Național ONG s-a desfășurat în perioada 9-10 decembrie la Palatul Parlamentului.

Asociația Elevilor din Constanța a fost prezentă la eveniment prin Alexandru Bajdechi. De asemenea, Asociația a primit acreditare la Camera Deputaților ca Organizație Neguvernamentală.