Lansarea Asociatiei Elevilor din Constanta

Prima Asociație reprezentativă formată din elevi și pentru elevi a fost înființată la Constanța, sub coordonarea actualilor lideri ai Consiliului Județean al Elevilor Constanța ca urmare a activității desfășurate într-o structură lipsită de personalitate juridică. Astfel cei cinci membri fondatori ai Asociației sunt: Alexandru Bajdechi, Andrei-Costin Moșescu, Robert-Cristian Băjenaru, Cristian-George Farauanu și Constantin-Alexandru Manda.

Scopul Asociației este acela de a reprezenta elevii din județul  Constanța în raport cu toate structurile decizionale locale și centrale pentru a îmbunătății sistemul educațional românesc. Asociația numără deja peste 20 de membrii și speră să ajungă la 100 până la încheierea anului școlar.

Printre prioritățile Asociației se află organizarea unui training național pe tema asigurării și evaluării calității procesului educațional,  organizarea de dezbateri periodice cu elevii și factorii decidenți în vederea elaborării unor politici educaționale reale, benefice și legitime și militarea pentru acordarea de 6% din PIB pentru educație deoarece este o măsură care poate aduce performanță sistemului educațional. Fiindcă numărul cazurilor de corupție în învățământ a crescut considerabil, Asociația are ca obiectiv informarea elevilor cu privire la consecințele corupției în societate și va depune toate eforturile posibile în vederea diminuării acestui fenomen.

Asociația Elevilor din Constanța a demarat procesul de acreditare la Camera Deputaților fiind singura organizație a elevilor înregistrată și aflată în proces de acreditare la acest for legislativ.

“Considerăm înființarea primei asociații reprezentative a elevilor din România ca fiind un moment istoric ce va genera și alte inițiative. Ne dorim să acționăm profesional și să apărăm cu fermitate drepturile și interesele elevilor. Prin acțiunile pe care ni le propunem sperăm să ajutăm mediul educațional să se dezvolte iar implicarea elevilor să fie din ce în ce mai mare.” a declarat președintele Asociației, Alexandru Bajdechi.


Publicat

în

,

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *