Asociația Elevilor din Constanța premiată la a VIII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice

Sub sloganul „Primul aprinde lumina”, joi, 23 martie a.c., a avut loc la Cinema PRO, în București, a VIII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice, eveniment anual organizat de Centrul de Resurse pentru Participare Publică, în cadrul căruia sunt premiate organizațiile și persoanele, care, prin implicarea lor, au produs o schimbare în societate, în anul anterior.
În cadrul evenimentului a urcat pe scenă și Asociația Elevilor din Constanța (AEC), care a primit premiul „Revoluție de manual”, pentru obținerea acordării manualelor școlare gratuite pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a.
Reamintim faptul că în urma demersurilor AEC, acesta este primul an școlar în care elevii din ciclul liceal superior din România au primit manuale școlare gratuite, așa cum prevede Legea educației naționale. Ministerul Educației a încălcat legea timp de 5 ani, refuzând să respecte dreptul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a la manuale gratuite. Pentru a obține respectarea legii, printre altele, AEC s-a adresat Curții de Apel Constanța, care, printr-o decizie rămasă definitivă, a obligat ministerul la demararea procedurii de achiziție a manualelor.

Este al doilea an la rând când AEC urcă pe scena Galei premiilor participării publice. Pentru noi, echipa AEC, acest premiu reprezintă o încununare a activității de reprezentare a elevilor din anul 2016 și ne motivează să ne continuăm activitatea și să performăm în apărarea drepturilor și intereselor elevilor. Le mulțumesc tuturor colegilor mei și persoanelor care și-au adus aportul în demersul de obținere a manualelor școlare gratuite. Acest premiu le revine și lor în egală măsură. Faptul că niște elevi au obligat Ministerul Educației să respecte dreptul la manuale gratuite al celor 400.000 de elevi din ciclul liceal superior, cu un impact bugetar de aprox. 30 milioane de lei, este dovadă vie că schimbarea este posibilă și că noi, beneficiarii primari ai sistemului de educație, putem fi un vector al acesteia.” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN CONSTANȚA


Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *