Retrospectiva „săptămânii” 9-19 noiembrie 2018

_____________________________________________________________________________________________

În perioada 9-11 noiembrie, AEC a participat la evenimentul „Women of change”, organizat la Hotel Kronwell, Brașov. Evenimentul a avut drept scop inspirarea și încurajarea tinerelor fete care își doresc să producă o schimbare. Alături de femei de succes, Alina Ichim și Denisa Mocanu, vicepreședinți AEC, au împărtășit experiențe și modele de bună practică pentru societatea feminină românească.

____________________________________________________________________________________________

Luni, 12 noiembrie, a fost organizată conferința de lansare a proiectului EDU Digital – Propunere alternativă pentru simplificarea cadrului legislativ în educație, la care AEC a luat parte prin Denisa Mocanu, vicepreședintă, Arzu Nasurla și Georgiana Gîrtone.
Lansarea proiectului a reprezentat inaugurarea inițiativei de colaborare între mai multe asociații, pentru aducerea tehnologiei în școlile românești și pentru a simplifica ceea ce înseamnă modelul actual de predare-învățare.

____________________________________________________________________________________________

Miercuri, 14 noiembrie, AEC a participat prin Alina Ichim (vicepreședinte), Sabrina Sasu și Tonia Voicu – membre -,  la un eveniment realizat de UNICEF si Agenția Împreună pentru lansarea unui set de materiale educaționale vizând promovarea abilităților socio-emoționale și a stimei de sine în rândul elevilor din România. Au fost aduse în discuții exemple de succes în rândul tinerilor, cum să ii ajutam cu stima de sine si modalități pentru dezvoltarea abilitatilor non cognitive.

_______________________________________________________________________________________________

Vineri am fost prezenți la Baia Mare, la lansarea platformei naționale OportuniTool de către Asociația Elevilor din Maramureș. Platforma are ca scop facilitarea promovării oportunităților pentru tineret, ea conținând zeci de activități precum tabere, schimburi de experiență, programe, concursuri, etc.

Ea poate fi accesată la link-ul de mai jos:

https://www.opportunitool.ro/

_______________________________________________________________________________________________________

Sâmbătă, 17 noiembrie am fost prezenți la Conferința Națională „Reprezentarea elevilor din România – trecut, prezent și perspective de viitor”, unde AEC a semnat o declarație prin care ne asumăm o colaborare eficientă la nivel central alături de celelalte asociații de elevi din România. Discuțiile s-au purtat și despre conceperea unor obiective prioritare și strategii de comunicare și coordonare între structuri.

Săptămâna aceasta se anunță la fel de activă. Urmăriți-ne în continuare pentru a fi la curent cu noutățile.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *